Služby
Technologie
Hodnoty

O nás

Provoz Centrální kompostárna Brno společnosti Recovera Využití zdrojů a.s. patří mezi regionálně významná zařízení k využívání bioodpadů na jižní Moravě.

Kompostárna slouží ke zpracování biologicky rozložitelného odpadu (bioodpadu) z Brna i jeho okolí a nabízí všem obyvatelům, obcím, firmám i drobným živnostníkům  navážet vytříděný bioodpad a pomoci tak vracet organické látky do koloběhu látek v přírodě. Kompostárna je významným producentem kvalitních organických hnojiv a substrátů.

Kompostováním bioodpadu, mimo obohacení půd o chybějící organickou složku a zkvalitnění půd, pomůžeme k dosažení sníženého množství odpadů ukládaných na skládku a tím snížení produkce skleníkových plynů. Zachováváme přírodu pro budoucí generace.

Podmínky pro příjem odpadů na provoz CKB a prodej hnojiv a substrátů se řídí náležitostmi platného ceníku Recovera Využití zdrojů a.s.

 

 


 

 

 


 

 



 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a vylepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.